Alkuone

 

Hoe het begon..

1957: Oscar Van Malder, leraar lichamelijke opvoeding en danser aan de dansschool van Elza Darciel, start met een groep vendeliers (jongens)  in de Aalsterse ‘vakschool’. Vanaf 1969 worden ook meisjes toegelaten en wordt de dans al iets belangrijker.

Oorspronkelijk was  de naam van de groep Wolfsangel maar om misverstanden te vermijden met een toenmalige militantenorganisatie wijzigt men de naam naar Alkuone. Dit is in de Griekse mythologie  de ijsvogel, met zijn schitterende kleuren, sociaal, recht op zijn doel af, hoog en vrij in de wijde hemel. Hij zal onze groep ongetwijfeld een mooie, wereldwijde toekomst brengen.


Vandaag is Kunstgroep Alkuone vzw een artistieke groep met meer dan 150 leden, medewerkers en bestuursleden. De jongens en meisjes van Alkuone volgen dans-, trommel- en vlaggenles bij een dynamisch team van lesgevers en choreografen. De groep wordt ondersteund door een Raad van Bestuur en een Dagelijks Bestuur.Kunstgroep Alkuone brengt dans- en vlaggenspektakels op podia en pleinen in België over heel de wereld. Alkuone heeft voor het 50-jarig bestaan de titel 'Koninklijke Kunstgroep Alkuone' gekregen van Koning Albert II. Bovendien werd stichter Oscar Van Malder in 2007 'Ereburger van de Stad Aalst'


Alkuone viert 60-jarig bestaan!

Een vereniging die zestig jaar bestaat is sowieso een reden tot feest!
In tijden van social en internet blijft jong en minder-oud oefenen op bijzondere dans-,vlag- en percussienummers,Alkuone is een puik voorbeeld van wat een vereniging eigenlijk is: gelijkgestemde mensen diedezelfde passies delen, graag tussen het volk zijn en iets op poten willen zetten. En het mag groots!

Zo kwam de unieke  feestvoorstelling ‘A MELTING POT” in CC DE WERF in Aalst onder regie  van Do Van  Ranst.


Met een bijzondere dank aan de stichter Oscar van Malder en ook aan Nicole Delvaux voor haar choreografische creaties gedurende 40 jaar.


Alkuone was te gast in 34 landen wereldwijd!

Alkuone internationaal

Bahamas
Brazilië
Bulgarije
Canada
China
Duitsland
Groot-Brittannië
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Ierland
Israel
Italië
Japan
Luxemburg
Nederland
Noorwegen
Oostenrijk
Polen
Portugal
Qatar
San Marino
Spanje
Syrië
Tsjechië
Thailand
USA
Zuid-Afrika
Zwitserland