Alkuone-vendelier wordt wereldkampioen Hoogwerpen!!!!

 

Aalst heeft een wereldkampioen onder zijn inwoners: Louis François mag zich wereldkampioen hoogwerpen noemen. De vendelier van Alkuone behaalde de wereldtitel in Namen. Ook in de dames- en jongerencategorie werden er medailles binnengehaald.

 In Namen werd het WK Hoogwerpen georganiseerd door de Alfers Namurois en de Hoogwerpers van Aalst. “Het doel is om via verfijnde techniek en de kracht van de vendelier de vlag zo hoog mogelijk te krijgen. Ook het ontwerp en de stok van de vendel is een heel belangrijke factor. Er zijn 4 categorieën : heren , dames, beloften meisjes en jongens met starthoogtes van 6 tot 8 meter”, aldus Alkuone.


Van uit Aalst trekken jaarlijks vendeliers van Kunstgroep Alkuone en Vredon naar deze competitie samen met de Hoogwerpers. Er zijn ook delegaties uit Duitsland, Italië en Zwitserland. “Kunstgroep Alkuone viel weer heel stevig in de prijzen. Louis Francois gooide 13,8 meter en verlengde zo zijn titel van wereldkampioen”, klinkt het. “Femke Wouters won bij de dames met 9,5 meter opgevolgd door Barbara de Beer met 9,1 meter. Liese Gabriel haalde een mooie eerste plaats bij de beloften met 9,5 meter gevolgd door Lara Schockaert. Piet Callebaut van Hoogwerpers haalde een mooie 2e plaats bij de heren met 12,6 meter.”